مصاحبه سفارت آمریکا برای ویزای دانشجویی نوع F و J

مصاحبه سفارت آمریکا برای ویزای دانشجویی نوع F و J

تحصیل در دانشگاه‌‌های ایالات متحده آمریکا مستلزم اخذ ویزای دانشجویی است. ویزاهای دانشجویی در دو نوع F و J صادر می شود و بدیهی است که اولین گام برای دریافت این ویزا، اخذ پذیرش از دانشگاه مقصد می‌باشد. در ادامه این مقاله به بررسی این دو نوع ویزای دانشجویی پرداخته و نکات مهمی را که در روز مصاحبه باید مد نظر داشته باشید، بیان نموده‌ایم.

توجه داشته باشید که تکمیل فرم DS-160 (فرم تقاضای ویزای غیر مهاجرتی)، پرداخت SEVIS Fee (هزینه ویزای دانشجویی) و پرداخت هزینه تعیین وقت سفارت آمریکا (MRV Fee) از جمله اقداماتی است که باید تا پیش از رسیدن به روز مصاحبه انجام دهید.

انواع ویزای دانشجویی

 • ویزای نوعF

پس از دریافت پذیرش از یک دانشگاه یا موسسه‌ی زبان در آمریکا و دریافت فرم I20 (فرم تایید پذیرش که از سوی دانشگاه جهت ارائه در روز مصاحبه ارسال می‌شود)، جهت سفر به ایالات متحده و آغاز تحصیل خود، نیاز به ویزای دانشجویی F1 خواهید داشت. مطابق قانون، شما به عنوان دارنده ویزای غیر مهاجرتی F1 ملزم می‌باشید که پس از اتمام تحصیل و بر اساس برنامه زمان‌بندی تحصیلی درج شده در فرم I-20، کشور آمریکا را ترک نمائید. در صورت ارسال درخواست ویزا برای همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال شما نیز ویزای F2 صادر می‌شود.

• ویزای نوع J

این نوع ویزا که به ویزای فرصت مطالعاتی مشهور است، برای متقاضیانی است که می‌خواهند برای پروژه‌های تحقیقاتی و یا تدریس در دانشگاه‌های ایالات متحده، وارد آمریکا ‌شوند. توجه داشته باشید که چنانچه با ویزای نوع J به آمریکا سفر می‌کنید، باید پس از هماهنگی با دانشگاه یا موسسه مقصد خود، فرم DS-2019 را دریافت کنید و پس از تکمیل و ارسال این فرم برای تعیین وقت مصاحبه سفارت، اقدامات لازم را انجام دهید. مدت اعتبار این ویزا، ۲ سال بوده و پس از اتمام این زمان باید خاک آمریکا را ترک نمایید. در صورت به همراه داشتن همسر و فرزند زیر ۲۱ سال، می‌توانید برای آنها ویزای نوع J2 درخواست کنید.

مصاحبه ویزای F و J

مدارک مورد نیاز برای روز مصاحبه

شما می‌بایست مدارک زیر را در روز مصاحبه سفارت به همراه داشته باشید:

  • گذرنامه (Passport)
  • فرم I-20 برای ویزای F
  • پرینت تائیدیه فرم DS-160 برای هر دو ویزای F و J و فرم DS-2019 برای ویزای J
  • پرینت تائیدیه پرداخت SEVIS Fee
  • پرینت ایمیل تعیین وقت سفارت
  • همراه داشتن Bank Statement (صورتحساب بانکی یا همان گواهی تمکن مالی) که در صورت نداشتن بورسیه (فاند) می‌بایست ارائه شود
  • نمرات GRE/ TOEFL & IELTS
  • یک قطعه عکس رنگی سایز ۵*۵
  • ترجمه دانشنامه و ریز نمرات دانشگاهی (همراه با اصل آنها)
  • رزومه یا CV
  • اصل شناسنامه و کارت ملی و ترجمه آن‌ها
  • رسید پرداخت هزینه تعیین وقت مصاحبه
  • نامه پیشنهاد کاری (Job Offer Letter)

نکاتی ضروری برای مصاحبه ویزای F1

  • زمان‌بندی خود را طوری تنظیم نمایید که در وقت مقرر برای مصاحبه حاضر باشید.
  • چک لیستی از مدارک مورد نیاز که در بالا ذکر شد را آماده نموده تا اطمینان یابید که تمامی مدارک را به همراه دارید .
  • برای افسر کنسولگری، توضیحات شما در مورد اینکه هدفتان برای ادامه تحصیل چیست، نقش تعیین کننده‌ای خواهد داشت. به خاطر داشته باشید که در مصاحبه سوالاتی در مورد رشته‌، تحصیل و کار قبلی شما نیز پرسیده می‌شود که باید صادقانه و به طور واضح به این سوالات پاسخ دهید.
  • در زمان مصاحبه باید بتوانید دلایل خود را برای انتخاب دانشگاه به خوبی بیان نمایید تا شرایط دریافت ویزای F1 برای شما فراهم شود.
  • شما باید بتوانید صلاحیت خود را برای دریافت ویزای F1 به افسر مصاحبه کننده اثبات نمایید زیرا در مواردی علاوه بر بررسی مدارک شما در زمینه تحصیل مانند نتایج آزمون‌های زبان، آزمون GRE و یا گواهی‌های پایان دوره، سایر توانمندی‌ها و استعدادهای شما را نیز برای ورود به دانشگاه مورد نظرتان ارزیابی می‌نمایند. بنابراین دیگر مدارک یا گواهینامه های دوره‌های آموزشی که گذرانده‌اید و می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند را به همراه داشته باشید.
  • توانایی تامین هزینه‌های مالی برای مواردی مانند شهریه، خوابگاه، حمل و نقل، سفر، بیمه و سایر هزینه‌های شخصی در دوره دانشجویی یکی از مهم‌ترین مواردی است که برای دریافت ویزای F1 تعیین کننده می‌باشد، بنابراین چنانچه از بورس تحصیلی (فاند) برخوردار نیستید، باید تمکن مالی خود را برای پوشش این هزینه ها به اثبات برسانید.
  • در مصاحبه سفارت حساسیت زیادی در داشتن برنامه‌ای برای بازگشت به کشور خودتان وجود دارد و قانع نشدن افسر در این زمینه ممکن است سبب رد درخواست ویزای شما شود. پس باید آنها را با مدارک و دلایل منطقی قانع کنید که اهداف مهمی مانند خانواده، راه اندازی یک کسب و کار بعد از اتمام تحصیل و یا سایر موارد دارید و در مجموع نشان دهید که به کشور خود دلبستگی داشته و پس از اتمام تحصیل به آنجا باز می‌گردید.
  • در طول مصاحبه کاملا صادق باشید چرا که اگر افسر احساس کند جواب‎‌های شما صادقانه نیست، شما را فاقد صلاحیت دریافت ویزا دانسته و این گونه موقعیت خود را به خطر می‌اندازید.
  • باید نشان دهید که به حساسیت‌های فرهنگی آشنا بوده و برای حضور در کشوری با فرهنگ‌ها و قوانین اجتماعی متفاوت با کشور خود، کاملا آگاه و آماده هستید.
  • در طول مصاحبه کاملا اعتماد به نفس داشته باشید تا بر استرس خود غلبه کرده و بتوانید به تمامی سوالات پاسخ دهید. داشتن اعتماد به نفس به افسر مصاحبه کننده نشان می‌دهد که شما قادر خواهید بود در صورت بروز مشکلات، آنها را به خوبی حل نمایید.

نکات ضروری برای مصاحبه ویزای J1

از آنجا که ویزای J بر مبنای تبادل اطلاعات علمی‌ و فرهنگی‌ بین آمریکا با دیگر کشورها و یا برای فرصت مطالعاتی صادر می‌گردد، علاوه بر نکاتی که برای ویزای F بیان شد، به موارد زیر هم توجه نمائید:

  • در کلامتان نشان دهید برای برنامه‌ای هدفمند از سوی دانشگاه مقصد مورد تایید قرار گرفته‌اید و از اهداف آموزشی و علمی خود صحبت کنید.
  • تسلط کافی به زبان انگلیسی داشته باشید چراکه اینگونه ثابت می‌کنید در برنامه‌ای که قرار است مشارکت نمایید، توانایی برقراری ارتباط با همکاران خود را دارا هستید.

مصاحبه ویزای آمریکا

صدور ویزا

سفارت از طریق ایمیل در زمانی حدود یک تا دو هفته بعد از مصاحبه تصمیم خود را در مورد صدور ویزا به شما اطلاع می‌دهد که در صورت موافقت با ویزا، باید هر چه سریع تر گذرنامه خود را جهت الصاق ویزا به سفارت ارسال کرده و ویزای خود را دریافت کنید. به مراحل ارسال گذرنامه به سفارت و الصاق ویزا در آن، پیکاپ گذرنامه یا ویزا نامیده می‌شود.

چنانچه در مصاحبه رد شوید توجه کنید که در مجموع مبنای ریجکت، بندهایی است که افسر پرونده بر مبنای آن، شخص را فاقد صلاحیت برای دریافت ویزا تشخیص می‌دهد. بنابراین در نظر داشته باشید چنانچه تقاضای ویزای شما رد (Reject) شد، باید علت رد شدن آن را بیابید.

به طور معمول در ایمیلی که از طرف سفارت برای شما ارسال می‌گردد، دلیل ریجکت شدن قید می‌گردد، برای مثال مواردی مانند نداشتن برنامه برای بازگشت به وطن بعد از فارغ التحصیلی یا دروغ گفتن طی مصاحبه ممکن است دلیل ریجکت (Reject) شما باشد. اغلب با اصلاح مواردی که به عنوان دلیل ریجکت شما، عنوان شده است، این فرصت را دارید که مجددا وقت سفارت بگیرید و در مصاحبه سفارت آمریکا شرکت و تایید افسر پرونده را برای گرفتن ویزا، دریافت کنید.

 

۲ دیدگاه

  1. آیا ویزای همراه (f2)برای روز سفارت نیاز به مدرک آیلتس یا تافل داره؟

    • با سلام

      از سوال شما متشکریم. برای اعضای خانواده (همسر و فرزندان) کسی که درخواست ویزای F1 دارد، می توان ویزای F2 درخواست نمود. کسانی که درخواست ویزای F2 دارند، به هیچ وجه نیازی به مدرک زبان برای دریافت ویزا ندارند.

پاسخ بدهید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های * دار ضروری هستند.